Tyrkia bombar kurdiske områder på nytt – Og, krigsherren Stoltenberg støttar det, på nytt!

Regjeringa må fordømme Tyrkias folkerettsstridige åtak i Syria og Irak og ta opp saken i FNs sikkerheitsråd og utanriksministeren må kreva under NATO-møtet i Romania 29. og 30 november at Tyrkia avsluttar krigføringa i Syria og Irak. Det må protesterast sterkt på at Erdogan nok ei gong terroriserar kurdarane i desse områda! Og, krigsherren Stoltenberg støttar krigsherren Erdogan nok ei gong! Sjå artikkel frå NTB nedanfor:

Tyrkia erklærer ny militæroffensiv mot kurdiske militser i Syria og Irak

Tyrkia har iverksatt en ny militæroperasjon mot kurdiske militser i Syria og Irak, opplyser landets forsvarsminister. – Tyrkia har rett til å forsvare seg mot terrorhandlinger, sier Natos generealsekretær Jens Stoltenberg til SVT.

Publisert:20. november

– Vi starter Operasjon sabel fra nå av, sier forsvarsminister Hulusi Akar.

Erklæringen søndag morgen kom etter at Tyrkia hadde gjennomført flere luftangrep mot kurdiskkontrollerte områder nordøst i Syria og i Nord-Irak.

Ifølge det tyrkiske forsvarsdepartementet var angrepene rettet mot Det kurdiske arbeiderpartiet (PKK) og den syriskkurdiske militsen YPG. Minst 31 personer er drept og minst 40 såret, ifølge Syrian Observatory for Human Rights (SOHR). Ifølge organisasjonen er mange alvorlig skadet.

Natos generalsekretær Jens Stoltenberg sier under SVTs «Agenda» at Tyrkuas respons må være forholdsmessige.

– PKK er en organisasjon som opererer fra både Irak og Syria. De er klassifisert som terrorister av EU og av andre organisasjoner. Tyrkia har rett til å forsvare seg mot terrorhandlinger.

Eksilgruppen oppgir at det er gjennomført 25 luftangrep i Aleppo-provinsen og ved byen Kobani sent lørdag kveld, og at områdene som er rammet, kontrolleres av USA-støttede Syriske demokratiske styrker (SDF). SDF spilte en sentral rolle i kampen mot IS i Syria.

Rammet landsbyer

Angrepene rammet sent lørdag kveld landsbyer i Aleppo-provinsen og området ved byen Kobani. De fortsatte ved Kobani søndag formiddag, ifølge SOHR.

– Denne bombingen tjener ingen. Vi gjør alt vi kan for å unngå en større katastrofe. Hvis det bryter ut krig, kommer det til å ramme alle, sier Mazloum Abdi, leder for den kurdiskdominerte militsen Syriske demokratiske styrker (SDF).

SDF støttes av USA og spilte en sentral rolle i kampen mot IS. Syrisk rikskringkasting bekrefter angrepene.

Ifølge SOHR, som følger utviklingen i Syria gjennom et nettverk av kilder i landet, er det personer fra både SDF og den syriske regjeringshæren blant de drepte.

Tyrkia anser den syriskkurdiske militsen YPG, som utgjør mesteparten av SDF, som en forlengelse av den forbudte PKK.

Bombeangrep

Nylig hevdet Tyrkia at PKK sto bak bombeangrepet som tok livet av seks personer og såret rundt 80 i sentrum av Istanbul. Kort tid etter angrepet pågrep de dessuten en syrisk kvinne som de hevder etterlot en bombe på stedet, og som Tyrkia hevder fikk ordren fra Kobani.

Både PKK og YPG har nektet for å ha hatt noe med angrepet å gjøre.

Luftangrepene er utført i henhold til FN-charterets artikkel 51 om retten til selvforsvar, uttaler forsvarsdepartementet i Ankara, som argumenterer med at disse områdene brukes som baser for angrep mot Tyrkia.

YPG avviser at basene deres blir brukt til dette.

About ivarjordre

painter, activist, writer, revolutionary, human
Dette innlegget vart posta under Midt-Austen, Politikk&Samfunn og merkt , , , , . Bokmerk permalenkja.

1 Response to Tyrkia bombar kurdiske områder på nytt – Og, krigsherren Stoltenberg støttar det, på nytt!

  1. Mens Russland praktisk talt mørklegger Ukraina ved å ødelegge strømforsyningen, kan Tyrkia ture fram med notisoverskrifter i avisene. Imperialismen må bekjempes uansett om det er Russlands eller Tyrkias herskerklasse som står bak. Godt at du skriver om bombingen til Erdogan, Ivar,

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.