Full støtte til Unio-streiken mai/juni 2021!

Kommunestreiken trappes opp – Unio tar ut 2.158 nye medlemmer

Kommunestreiken trappes opp ytterligere fra og med tirsdag. Da vil om lag 24.800 Unio-medlemmer være i streik.

Forhandlingsleder Steffen Handal i Unio bekrefter at kommunestreiken trappes opp ytterligere fra og med tirsdag. Foto: Terje Pedersen / NTB
  • NTB – torsdag 3. juni 2021


Det var Bergensavisen som først meldte om at 221 nye medlemmer tas ut i streik i Bergen.

Forhandlingsleder Steffen Handal bekrefter overfor NTB at streiken blir trappet opp fra og med tirsdag. Ifølge Riksmekleren er det meldt inn at 2.158 nye medlemmer blir tatt ut i streik.

Tidligere torsdag opplyste Handal at det fortsatt ikke var kontakt mellom Unio og KS. Det er heller ikke kontakt mellom partene i Oslo kommune, som er et eget forhandlingsområde, men forhandlingsleder Aina Skjefstad Andersen opplyser til NTB at det ikke skal tas ut nye medlemmer i Oslo foreløpig.

Uenighet i Akademikerne

KS og Oslo kommune kom til enighet med de andre tre hovedsammenslutningene, LO, YS og Akademikerne, men ikke Unio. Avtalen Unio ikke ville gå med på, var et lønnstillegg på 2,8 prosent, som er 0,1 prosentpoeng over avtalen i frontfaget.

Også i Akademikerne er det gnisninger, og Norsk Lektorlag har varslet om plassfratredelse for 44 medlemmer ved to videregående skoler fra og med tirsdag.

Rammer ingen nye kommuner

Kommunestreiken, som har vart siden 27. mai, omfatter allerede 22.667 Unio-medlemmer, hvorav 1.891 i Oslo. Medlemmene som er tatt ut i streik, er lærere og helsearbeidere. I første omgang var det 7.390 ansatte som ble tatt ut i streik, men over 15.000 ansatte la ned arbeidet i et nytt uttak fra og med sist tirsdag.

Unio sendte varsel om streikeuttak torsdag ettermiddag. Opptrappingen rammer kommunene der det allerede er medlemmer som er tatt ut i streik. Det gjelder ti av landets fylkeskommuner, deriblant Oslo, samt kommunene Alta, Bærum, Bergen, Bodø, Drammen, Fredrikstad, Haugesund, Kristiansand, Porsgrunn, Trondheim, Stavanger, Levanger, Ringsaker, Sunnfjord, Tønsberg og Ålesund.

Frå e24.no

Streiken er stogga ved tvungen lønsnemd. Nok ei gong vert lovlege og godt planlagte streikar stogga. Streikeretten må kjempast for heile tida!

Ivar Jørdre

About ivarjordre

painter, activist, writer, revolutionary, human
Dette innlegget vart posta under Fagrørsle og kamp, Noreg - Norway, Politikk&Samfunn og merkt , , . Bokmerk permalenkja.

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.