Trøndelag som bombemål – Kva vert det neste?

Ønsker vi å gjøre Trøndelag til et militært mål?

26. FEBRUAR 2021 AV  HEGE BAE NYHOLT (Raudts 1. kandidat i Sør-Trøndelag)

F-16 jagerfly ved Ørland hovedflystasjon. Foto: RTB.

Vi kan ikke akseptere at Ørland, Trøndelag, Norge blir et potensielt mål for russiske angrep eller en brikke i drakampen mellom supermakter.

Rødt har i flere omganger hevdet at ved å tillate amerikanske bombefly på Ørlandet legger vi opp til en negativ invitasjon i retning Moskva.

I dag kan vi lese på NRK sine utenrikssider at det dessverre er nettopp slik øvelse med amerikanske bombefly oppfattes i Russland. Russiske myndigheter sier at de amerikanske bombeflyene i Norge er en alvorlig trussel for sikkerheten i nordområdene. B1-B Lancer er et strategisk angrepsvåpen, og kan bli brukt i innledende angrep. Flyene når enkelt både Moskva og Murmansk.

Regjeringen bidrar til å øke konfliktnivået når de godtar amerikanske bombefly på norsk jord. Militæreksperten Dmitrij Litovkin sier til NRK at de amerikanske flyene gjør Ørland til et mål for russiske atomvåpen.

Vi kan ikke akseptere at Ørland, Trøndelag, Norge blir et potensielt mål for russiske angrep eller en brikke i drakampen mellom supermakter.

Rødt Trøndelag har i dag, 19. februar, fremmet en interpellasjon til Fylkestinget 3.mars hvor vi foreslår at Trøndelag fylkeskommune krever at regjeringen stanser utplasseringen av B1-B Lancer strategiske bombefly på Ørland Hovedflystasjon.

Foto: Privat.
Hege Bae Nyholt Foto: Privat.

roedt.no/blogg

About ivarjordre

painter, activist, writer, revolutionary, human
Dette innlegget vart posta under Europa, Imperialisme, nedrustning, Noreg - Norway, Vår globale verd og merkt , , , , , , , , , , . Bokmerk permalenkja.

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.