The Military Coup in Bolivia – US hands off Bolivia! II

Demonstranter skal ha tatt over Venezuelas ambassade i Bolivia

Hettekledde demonstranter skal ifølge Venezeulas ambassadør ha tatt over ambassaden i La Paz, der de skal ha dukket opp med dynamitt og skjold.

Et ødelagt bilde av Evo Morales som nå har gått av som president i Bolivia. Bildet er fra hans hjem i Cochabamba, der motstandere brøt inn i hjemmet hans søndag. Foto: AP / NTB scanpix 

Et ødelagt bilde av Evo Morales som nå har gått av som president i Bolivia. Bildet er fra hans hjem i Cochabamba, der motstandere brøt inn i hjemmet hans søndag. Foto: AP / NTB scanpix

– Hettekledde demonstranter med dynamitt og skjold har tatt over den venezuelanske ambassaden i Bolivia. Vi er ok og i trygghet, men de ønsker å begå en massakre mot oss, sier ambassadør Crisbeylee González til det statlige nyhetsbyrået ABI og fortsetter:

– Hjelp oss å rapportere om dette barbariet.

Ambassadøren kom med lignende uttalelser til det cubanske nyhetsbyrået Prensa Latina.

Venezuelas president Nicolás Maduro støtter den avgåtte presidenten Evo Morales og uttalte søndag at han kaller det et kupp at presidenten måtte trekke seg. Morales trakk seg som følge av uker med protester etter anklager om valgfusk.

(©NTB) utenriks

Latinamerikanske presidenter fordømmer «statskupp» i Bolivia

Presidentene i Venezuela, Argentina og Nicaragua fordømmer det de kaller et statskupp i Bolivia.

  • FOTO: Foto: AP / NTB scanpix Venezuelas president Nicolás Maduro (i midten) sammen med Cubas president Miguel Díaz-Canel Bermúdez (t.h.) og tidligere president Raul Castro.

Uttalelsene til presidentene kommer etter at Evo Morales trakk seg som Bolivias president søndag etter anklager om valgfusk.

I en uttalelse på Twitter uttrykker Venezuelas Nicolás Maduro støtte til Morales og det bolivianske folk som han mener er offer for rasisme.

– Vi fordømmer kategorisk kuppet mot vår bror, presidenten, skriver Maduro.

Også Argentinas president Alberto Fernández mener det var et statskupp.

– Et statskupp fant sted i Bolivia som et resultat av felles aksjoner fra voldelige sivile, selvutnevnte politifolk og hærens passivitet, uttaler Fernández på Twitter.

Fernández skriver videre at han støtter demokratiske institusjoner og oppfordrer landet til å snarest arrangere et nytt valg.

Nicaraguas president Daniel Ortega sier de fordømmer «en fascistisk praksis som ignorerer konstitusjonen, lovene og institusjonalismen som styrer det demokratiske livet til nasjoner». Han sier de også fordømmer det han omtaler som et statskupp.

(©NTB) utenriks

See also:

telesurenglish.net

workers.org

About ivarjordre

painter, activist, writer, revolutionary, human
Dette innlegget vart posta under Latin-Amerika, Our global world, Politikk, samfunn og merkt , , , , , , , , , , . Bokmerk permalenkja.

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggarar likar dette: