NEI TIL SOLBERGREGJERINGA og KrF SI GRAFSING I ABORTLOVA!

Ikke rør abortloven

Statsminister Erna Solberg har varslet mulige innstramminger i abortloven for å få KrF med i den mørkeblå regjeringa. Vi vet ennå ikke hvor og når forhandlingene finner sted, men nå må vi mobilisere kvinner og menn over hele landet for å gi regjeringa en kraftig advarsel.

– Nok en gang ser vi at kvinners rett til å bestemme over egen kropp ender på forhandlingsbordet. Erna Solberg er villig til å innskrenke dagens abortrettigheter for å få KrF med i den mørkeblå regjeringa, sier Seher Aydar, første vara for Rødt på Stortinget.

– Uthulingen av abortlovgivningen som Høyre nå legger opp til handler i bunn og grunn om selvbestemmelsesprinsippet. Vi godtar ikke at noen andre enn kvinnen selv skal bestemme over hennes kropp, sier Aydar.

Les også: – Vi godtar ingen innskrenkninger i abortloven

Henta frå raudt.no


NEI TIL ENDRINGER: En fersk måling viser at mer enn åtte av ti er mot endringer i abortloven. Foto: Audun Braastad / NTB Scanpix

NEI TIL ENDRINGER: En fersk måling viser at mer enn åtte av ti er mot endringer i abortloven. Foto: Audun Braastad / NTB Scanpix

Abortloven

Ny måling: Folket sier nei til endringer i abortloven

Velgerne avviser blankt KrFs krav om endringer i abortloven. Mer enn to av tre velgere sier nei, viser en fersk måling som Respons Analyse har foretatt for VG.

68 prosent av velgerne svarer at de stiller seg negative til spørsmål om endringer i abortloven. Bare 16 prosent av folket er positive til å endre loven, viser VG-målingen.

KrF-nestleder Kjell Ingolf Ropstad har heller ikke enstemmig støtte fra sine egne velgere i kravet til endringer: I KrF er 53 prosent positive, mens 31 prosent er negative til å endre loven og stramme inn retten til abort etter 12. svangerskapsuke, slik KrF krever.

Ropstad har tidligere sagt at KrF ønsker å fjerne eller endre paragraf 2C i abortloven, som åpner for abort etter 12. svangerskapsuke der «det er stor fare for at barnet kan få alvorlig sykdom, som følge av arvelige anlegg, sykdom eller skadelige påvirkninger under svangerskapet».

I alle de andre partiene sier flertallet av velgerne nei. Motstanden mot endringer er størst blant SVs velgere der 83 prosent er negative til endringer. I Ap er 78 prosent imot. mens blant Rødt og Venstres velgere er det 74 prosent som stiller seg negative til lovendringer.

Undersøkelsen er basert på telefonintervjuer med 1.000 velgere over 18 år, som er foretatt mandag, tirsdag og onsdag denne uka.

About ivarjordre

painter, activist, writer, revolutionary, human
Dette innlegget vart posta under Kvinne- og jentekamp, Noreg - Norway, Politikk, samfunn, Vår globale verd og merkt , , , , . Bokmerk permalenkja.

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.