Palestinarane tapar nok ei gong, men kampen held fram!

Donald Trump fremskynder den etniske rensingen av palestinere

https://ivarjordre.files.wordpress.com/2017/12/jerusalem-al-aqsa-mosque-2017.jpg

Uttalelse fra Palestinakomiteen i Norge 6. desember 2017

Donald Trumps anerkjennelse av Jerusalem som Israels hovedstad er en anerkjennelse av Israels undertrykking av det palestinske folk, og det er en fullstendig avvisning av palestinernes krav om like rettigheter.

Det er en legitimering av Israels folkerettsstridige kontroll over byen og over et okkupert folk.

Med dette undergraver Donald Trump folkeretten, han sementerer Israels apartheidregime og han fremskynder den etniske rensinga av palestinere fra byen.

Han oppmuntrer Israels folkerettsstridige bosettingspolitikk og belønner husødeleggelser, tvangsflytting og tyveri av land.

Dette er et grønt lys for Israel til å fortsette å frata palestinske innbyggere av Jerusalem bo- og oppholdstillatelse og hindre palestinere generelt å reise til Jerusalem. Det innebærer at byens status som hellig sted for alle de tre monoteistiske religionene svekkes og palestinerne hindres i å besøke venner og familie, få tilgang på helsetjenester og drive handelsvirksomhet.

Siden Israels militære okkupasjon av Øst-Jerusalem i 1967 har Israel fratatt mer enn 14000 palestinske innbyggere i Jerusalem deres rett til å leve i egen by.

Dette er en definitiv spiker i kista for en palestinsk stat og for en rettferdig fred. For palestinerne er det ikke noe igjen å forhandle om og finnes ikke lenger noen fredsprosess, bare en pågående annekteringsprosess.

Palestinakomiteen mener at Norge og resten av verden ikke kan sitte stille og se på det som skjer. Vi må handle, og det haster. Trumps anerkjennelse av Jerusalem som Israels hovedstad må fordømmes, og regjeringen må legge konkret press på okkupanten for å sikre at palestinernes rettigheter respekteres.

OM JERUSALEM:

  • Øst-Jerusalem er av FN anerkjent som en uløselig del av det palestinske okkuperte området, og ingen andre stater enn Israel anerkjenner Jerusalem (øst eller vest) som Israels hovedstad.
  • Israels annektering av Øst-Jerusalem er ulovlig ifølge folkeretten. I 1980 vedtok Israel sin «grunnlov” (et midlertidig lovverk som fungerer som utkast til en framtidig grunnlov) som slår fast at Jerusalem, fullstendig og udelelig, er Israels hovedstad. FNs sikkerhetsråd fulgte opp med resolusjon 476 som sier at ”tiltak som har endret den geografiske, demografiske og historiske karakter og status til den hellige byen Jerusalem, anses som ikke gyldig og er et åpenbart brudd på 4. Genévekonvensjonens bestemmelser om beskyttelse av sivile i krig og det er et alvorlig hinder for å oppnå en rettferdig og varig fred i Midtøsten.
  • Resolusjon 181 (II) tilskriver Jerusalem som helhet, og dets omgivelser, som et ”corpus separatum” under særskilt internasjonal kontroll som skal administreres av FN.

About ivarjordre

painter, activist, writer, revolutionary, human
Dette innlegget vart posta under Imperialisme, Palestina, Politikk, samfunn, Vår globale verd og merkt , , , , , , , , , . Bokmerk permalenkja.

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.