Oslo Freedom Forum (OFF) – Dei reaksjonære krefter sine «menneskerettar»

Menneskerettigheter med ideologisk bismak!

Oslo Freedom Forum (OFF) omtales av arrangørene som «Menneskerettighetenes Davos». Sammenligningen er treffende, det er en samling for eliten. Bak står lyssky Human Rights Foundation (HRF) som har tette bånd til høyreopposisjonen i flere latinamerikanske land.

HRF sin politiske agenda har gjennomsyret OFF sin presentasjon av menneskerettighetssituasjonen i Latin-Amerika helt fra begynnelsen (2009). Mens solidaritetsorganisasjoner fokuserer på situasjonen for fattige og undertrykte, og grove menneskerettighetsbrudd i land som Mexico, Honduras, Colombia og Guatemala, inviterer OFF representanter fra regionens voldelig og udemokratiske høyreopposisjon (bl.a. flere involverte i statskupp).

Flere norske aktører og organisasjoner legitimerer forumet sin agenda gjennom støtte og samarbeid. Disse inkluderer Civita, Amnesty, LIM, Plan Norge og Helsingforskomiteen. Økonomiske bidragsytere er blant annet UD, Oslo Kommune og Fritt Ord.

LAG krever:

· At Oslo Kommune og Utenriksdepartementet trekker den økonomiske støtten til forumet, skattepenger bør ikke brukes på å legitimere personer som har vært ansvarlige for voldelig og udemokratisk forsøk for regimeskift.

· At OFFs støttespillere vurderer om samarbeidet med et så ideologisk arrangement med en tydelig politisk agenda, er i tråd med deres plattform

Av: Latin-Amerikagruppen i Bergen

Advertisements

About ivarjordre

painter, aktivist, writer, revolutionary, human
Dette innlegget vart posta under Latin-Amerika, Politikk, samfunn, Vår globale verd og merkt , , , , , , . Bokmerk permalenkja.

One Response to Oslo Freedom Forum (OFF) – Dei reaksjonære krefter sine «menneskerettar»

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google+ photo

Du kommenterer no med Google+-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

w

Koplar til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.