Gjesteinnlegg: Hvorfor Aleris må vekk fra velferds-Norge

Av Thorleif Berthelsen

Det multinasjonale konsernet Aleris tar stadig over mer av norske helsetjenester. Dette utfordrer velferdsstaten på en negativ måte siden Aleris har som formål å skape profitt for sine aksjonærer.

I følge SSB kjøpte helseforetakene spesialisthelsetjenester fra private for 14 milliarder kroner i 2015. Dette utgjorde om lag 10 prosent av helseforetakenes driftsutgifter. Nesten to tredeler av de innkjøpte tjenestene fra private er kjøp av somatiske sykehustjenester. Det er grunn til å tro at dette beløpet og denne prosentandelen har økt under Erna Solberg. En stadig større del av disse utgiftene går i så fall til Aleris.

Fra 1.mai 2014 ble deres avtale med Helse Vest utvidet. I stedet for å sette ut stadig flere oppgaver, som kirurgi og ortopedi, burde politikerne bygge opp det offentlige tilbudet. Da vet man hva skattepengene går til, vi sørger for gode lønns- og pensjonsvilkår for alle i helsevesenet, og vi tar tilbake demokratisk kontroll over velferden.

Les meir på Gjestesida

About ivarjordre

painter, activist, writer, revolutionary, human
Dette innlegget vart posta under Fagrørsle og kamp, Noreg - Norway, Politikk, samfunn og merkt , , , , , , , . Bokmerk permalenkja.

1 Response to Gjesteinnlegg: Hvorfor Aleris må vekk fra velferds-Norge

  1. Bjørn Halvor Enciso Kvilhaug seier:

    Ja komersialisere vårt helsevesen som går rett inn i TTIP og TISA. Derfor større kommuner lettere å gi inn anbud, mer penger å tjene på større eldresenter og andre kommunale tjenester, derfor vil også Høyre ha større kommuner, mer sentralisering. Ingen private aktører gidder å gi inn anbud på små kommunale tjenester, det er det ikke penger i. Derfor er Kystpartiet mot disse avtalene og EU med.

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.