Våpenindustrien O(nd)G(rådig) lika i lasten

Alt du vil vite om våpenindustrien (men ikke våger spørre om)

I en lagerbygning i Berlin har teaterkompaniet Rimini Protokoll rekonstruert 13 ulike rom fra forskjellige steder i verden. I hvert av disse rommene befinner det seg et fremmed menneske, som alle har hver sin historie preget av voldelig konflikt. Installasjonen bærer navnet «Situation Rooms», og er et fysisk multiplayerspill hvor deltakerne utforsker tragiske fortellinger med forbindelse til våpenindustrien.

I dokumentarfilmen SHOOTING OURSELVES skildrer regissør Christine Cynn dette kritikerroste prosjektet som har som mål å gjøre statistikken vi forholder oss til i dagliglivet mindre abstrakt. Vi treffer blant annet en indisk militærpilot i sitt helikopter, en tysk våpenprodusent i sin fabrikk, og en tidligere barnesoldat på barneskolen i Zaire. De ulike perspektivene gir et unikt innblikk i alle ledd av våpenindustrien: de moralske problemstillingene til dem som lager og bruker våpnene, den fysiske og emosjonelle ødeleggelsen for dem som blir offer for dem, og de praktiske utfordringene for dem som prøver å minimere bruken av dem.

Filmomtale frå biff.no

Regissør Christine Cynn

 

Christine Cynn (USA) har tidligere regissert THE ACT OF KILLING (2012) og THE GLOBALISATION TAPES (2003) med Joshua Oppenheimer.

Advertisements

About ivarjordre

painter, aktivist, writer, revolutionary, human
Dette innlegget vart posta under Capitalism, Imperialism, Our global world, Politic&Society og merkt , , , , , . Bokmerk permalenkja.

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google+ photo

Du kommenterer no med Google+-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

w

Koplar til %s