Ein milliard menneske svelt i vår tid – og me lever i våre bobler

Denne bloggposten, «Ein milliard menneske svelt i vår tid – og me lever i våre bobler», skreiv eg for akkurat to år sidan. OG, den er, diverre kan ein seie med sikkerheit, like (om ikkje meir) aktuell no. Difor er han blogga på nytt. Det vil truleg vera naudsynt i eit langt perspektiv med slik ny-blogging. Urettvisa vert ikkje slutt i morgon, eller i over-morgon!

Ivar Jørdre

Ivar Jørdre

www.openpr.de
foto: http://www.openpr.de

Pengane eller livet

I landa i sør vil det sjølvsagt også i framtida verte produsert, handla og forbrukt fleire landbruksvarer, men matvaremangel og svelt er likevel eit veksande problem i dag. Den globale kapitalismen har ikkje som føremål å gje alle verdas folk like rettar til mat, husvære, helse og arbeid. Han skal gje dei priviligerte rettar til profitt! I verda i dag svelt ein milliard menneske. Det er matvarer nok. Derimot har fattige langt ifrå nok tilgang til dei. Difor skal fattigdomen minskast, og økonomien vekse – heiter det i FN – og det skal landbruket i utviklingslanda kunne hjelpe til med (Wirtschaft.t-online.de, 17.6.09). (”Organisasjonen for økonomisk samarbeid og utvikling”, OECD, har også skreve, m.a. i sin ”Landbruksutsikt 2009”: at ”Ein milliard menneske svelt».)

Høyres sikkert vel og bra ut dette, men det manglar det avgjerande: ”tilgang” til desse matvarer. Kva ligg det så i denne ”tilgang”?…

View original post 1 421 fleire ord

About ivarjordre

painter, activist, writer, revolutionary, human
Dette innlegget vart posta under Politikk, samfunn. Bokmerk permalenkja.

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.