Partiet RAUDT – Kjempar mot uliks-Noreg!

bjornar_moxnes_park_1600x521

Ei stemme til Raudt er ei stemme mot uliks-Noreg.

– Bjørnar Moxnes, partileiar.

Kampen mot forskjells-Norge er Rødts viktigste sak.

Forskjells-Norge er at de andre partiene tar penger fra de uføre, mens det aldri har vært flere milliardærer.

Forskjells-Norge er å ikke kunne planlegge helga, fordi du ikke vet om du skal på jobb.

Forskjells-Norge er at kvinner fortsatt bare tjener 85 prosent av det menn gjør, selv om de gjør jobber som er like viktige.

Derfor jobber vi for:

Hele og faste stillinger, ikke flere midlertidige jobber.

Gratis barnehage og SFO framfor å kaste ut barn fra familier med dårlig råd.

Lavere lønn til ledere og politikere.

Likelønn uansett kjønn.

Leksefri skole, ikke at hjelp fra foreldre skal avgjøre.

Profittfri velferd, ikke privatisering slik at lønningene presses ned og kvaliteten reduseres.

Forsøk med sekstimers arbeidsdag eller 30 timers arbeidsuke.


Fortsatt oljenasjon eller fornybar framtid?


De andre partiene har lenge latt klimagassutslipp og økonomiske forskjeller øke. For Rødt henger dette sammen. En bærekraftig løsning på klimakrisa betyr at hensynet til mennesker og miljø må settes over hensynet til profitt.

Oljefri kommuner

En fornybar framtid må bygges lokalt. I stedet for å bruke olje og gass til oppvarming og transport, vil Rødt satse på energieffektivisering og lokal fornybar energi. Rødt jobber for å gjøre det lettere å sykle og gå for å komme seg rundt, slik at transportutslippene reduseres.

Sekstimers arbeidsdag

Redusert arbeidstid er bra for både mennesker og miljøet. Hvis vi velger mer fritid framfor økt lønn, kan vi bremse forbruksveksten som truer livsgrunnlaget på kloden vår, og få mer tid til det som er viktig i livet.


Frihet er å ha en fast og trygg jobb


De andre partiene har latt forskjellene øke i arbeidslivet. Rødt vil at alle skal få oppleve trygghet og frihet i jobben sin.

Ja til faste jobber i kommunen

Regjeringa vil at det skal bli lettere å ansette folk midlertidig. Dette gjør hverdagen mer utrygg for alle som ikke får fast jobb. Derfor vil Rødt stille forslag i alle kommuner og fylkeskommuner der vi er representert, om at folk skal ansettes fast.

Si opp EØS-avtalen

Rødt vil ha norske lønns- og arbeidsvilkår for alle som jobber i Norge. EØS-avtalen gjør det stadig vanskeligere å bekjempe sosial dumping. Derfor vil Rødt si opp EØS-avtalen og erstatte den med en handelsavtale med EU.


Vi er opptatt av det som teller, ikke bare det som kan telles


De andre partiene har latt det vokse fram store forskjeller blant barn i Norge. Rødt jobber for et skolesystem som minsker forskjellene og resultatjaget.

Gratis barnehage og SFO

Rødt mener alle barn skal få samme muligheter. Derfor bør både barnehage og SFO være gratis, slik at også barn fra fattige familier får delta. Vi støtter alle tiltak på veien dit, som gratis kjernetid og lavere priser.

Tid og tillit

Skolen fylles med overdreven rapportering og standardiserte tester. Det gir liten tid til undervisning. Rødt vil ha bort målemanien, og i stedet gi lærerne tid og tillit til å gjøre jobben sin best mulig.


De beste avgjørelsene tas nært folk


De andre partiene har i lang tid svekket lokaldemokratiet ved å pålegge kommunene stadig flere oppgaver, uten at det følger med penger. Slik har vi fått fattige kommuner i en rik stat.

Reelt lokaldemokrati

Rødt jobber for en kraftig styrking av kommuneøkonomien, som sikrer kommunene en reell mulighet til å bygge gode lokalsamfunn og ta kampen mot forskjells-Norge.

La folk bestemme

Rødt går imot regjeringas kommunereform. Færre, større og mer ensartede kommuner vil legge til rette for storstilt privatisering av velferdstjenester og flytte avgjørelsene lengre vekk fra folk. Rødt mener derfor at spørsmålet om kommunesammenslåing bør avgjøres ved folkeavstemning.

Henta frå http://rødt.no

Advertisements

About ivarjordre

painter, aktivist, writer, revolutionary, human
Dette innlegget vart posta under Marxisme, Noreg - Norway, Politikk, samfunn, Socialism og merkt , , , , , . Bokmerk permalenkja.

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google+ photo

Du kommenterer no med Google+-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

w

Koplar til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.