Gaza sine tårer – sionismen sin brutalitet I

SHIP TO GAZAS «MARIANNE» MOT GAZA

Henta frå: palestinakomiteen.no

Ship to Gazas lille 70 fots tråler «Marianne» var kl 1600 søndag 28. juni omkring 130 nautiske mil unna Gaza – i spissen for Freedom Flotilla III. Tre seilfartøyer følger etter. Frihetsflåten utfordrer den umenneskelige og ulovlige blokaden av Gaza, og det fremste kravet er at Gaza havn må åpnes.

Fiskebåten skal overrekkes som gave til Gazas fiskere, som tvinges av Israel til å holde seg innenfor en sone på 6 nautiske mil fra stranden, og som likevel blir beskutt i den sonen «on a daily basis» (FN) av israelsk marine. Fiskebåter konfiskeres eller senkes, fiskere blir såret og av og til drept, og regjeringer og medier i den vestlige verden tier stille om det. Frihetsflåten skal vise at mennesker i mange land bryr seg om deres skjebne.

Den trange plassen om bord er overfylt av 12 framtredende passasjerer og et mannskap på seks. Blant de 12 finner vi Tunisias president 2011-2014 Moncef Marzouki som var sentral i «den arabiske våren» og er en framtredende menneskerettsforkjemper. Professor Robert Lovelace, ex-indianerhøvding og urfolksforkjemper fra Canada er der, sammen med Basel Ghattas, medlem av Israels nasjonalforsamling Knesset, den svenske forfatteren og journalisten Kajsa Ekis Ekman, medlem av Europaparlamentet Ana Miranda Paz fra Spania, pluss seks journalister fra israelske Channel 2, Al Jazeera, Russia Today og New Zealands Maori TV. Og i spissen for det hele: Israelsk-svenske Dror Feiler, komponist, musiker og fredsaktivist, og krumtapp i flere svenske og internasjonale jødiske solidaritetsorganisasjoner.

ship to GazaDet er to nordmenn om bord. Den ene er Herman Reksten, styrmann med erfaring fra Estelle-ekspedisjonen i 2012, der han var med fra Kristiansand og helt fram til båten ble kapret i internasjonalt farvann utenfor Egypt av israelsk marine og ført til Israel. Den andre er Amman Al-Hamdan, Al Jazeera-journalist fra Oslo med palestinsk bakgrunn.

Idrettsprofessor og nestleder i Ship to Gaza Norway Gerd von der Lippe (foto) er om bord på ett av de tre store seilfartøyene som følger «Marianne».

Israels statsminister Netanyahu har kommet med voldsomme angrep på Frihetsflåten, med uttrykk som «voldtekt på sannheten».http://www.jpost.com/Israel-News/Netanyahu-calls-support-for-flotillas-rape-of-truth-406771

Samtidig strømmer det inn med protester mot Israels uttrykte planer om å stoppe den ikke-voldsbasert Frihetsflåten. Det gjelder bl.a. tidligere Knesset-medlem Uri Avnery fra Gush Shalom (den israelske fredsblokken). Mer enn 100 medlemmer av EU-parlamentet har i et brev til EUs utenriksminister Federica Mogherini uttrykt støtte til Frihetsflåten og dens krav.

Les også intervju med Herman Reksten og Torstein Dahle i oppslag på NRKs nettside: http://www.nrk.no/verden/styrmann_–_-forventer-kraftig-militaer-aksjon-1.12431619

 

About ivarjordre

painter, activist, writer, revolutionary, human
Dette innlegget vart posta under Palestina, Politikk, samfunn, Vår globale verd og merkt , , , , , , , . Bokmerk permalenkja.

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.